• Expertise
  • Over ons
  • Team
  • Cliënten
  • Contact
  • Privacyrecht

    Privacyrecht

    Persoonsgegevens zijn door de privacywetgeving beschermd. Bijna alle moderne bedrijven verwerken wel op een of andere manier persoonsgegevens. Onze advocaten hebben zich gespecialiseerd in deze materie.

    Wij adviseren bedrijven hoe op een verantwoordelijke én praktisch haalbare manier om te gaan met de privacywetgeving.

    Privacy wetgeving (AVG, GDPR)

    De regels over privacybescherming zijn in verschillende wetten en richtlijnen vastgelegd. De belangrijkste is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Een verkeerde beslissing op het gebied van privacy kan het einde van een onderneming betekenen. Onze cliënten benaderen ons voor privacy impact assessments, voor privacy statements, en voor begeleiding bij interne privacy processen. Zo weten zij zeker dat ze het vertrouwen van hun klanten niet schaden – en dat zij hun positie in de markt behouden.

    Privacy Compliance Check

    Via een Privacy Compliance Check kan een ondernemer controleren of hij voldoet aan de wettelijke regels voor de bescherming van persoonsgegevens. Tijdens onze Privacy Compliance Check nemen we samen met de ondernemer de relevante documenten door en krijgt de onderneming een privacy-scan. Na de check weet de ondernemer precies hoe hij ervoor staat en welke documenten hij nodig heeft.

    Privacy Policy

    In een privacy policy is opgenomen hoe een bedrijf omgaat met de door de consument verstrekte persoonlijke gegevens. Een bedrijf moet zo duidelijk mogelijk communiceren waarvoor zij deze persoonsgegevens gebruiken, waar zij deze opslaan en of zij de gegevens delen met anderen. Wij stellen een privacy policy op die alle nodige informatie bevatten om transparant te zijn naar de betrokkenen.

    Data Protection Impact Assessment

    Ondernemingen kunnen verplicht zijn om een gegevensbeschermingseffectbeoordeling (ook wel data protection impact assessment of DPIA genoemd) uit te voeren. Dit is een instrument om privacyrisico’s in kaart te brengen. Een goede DPIA geeft inzicht in de risico’s en de maatregelen die ondernemingen moeten nemen om het risico te beperken. Wij helpen ondernemingen met het bepalen of zij volgens de AVG verplicht zijn om een DPIA uit te voeren. Uiteraard voeren we de DPIA ook uit – volgens de richtlijnen van de AVG en de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO)

    De Roos Advocaten levert ook externe FG-diensten. FG staat voor Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO). Data-driven techcompanies zijn onder de AVG/GDPR vaak verplicht om een FG aan te stellen. Onze FG’s zijn de trusted advisors van onze cliënten. Wij vinden niets leuker dan het vinden van praktische en haalbare oplossingen: privacy compliance kan absoluut samen met een ondernemersgeest. Wij denken graag mee.

    Lees meer over onze FG diensten

    Hulp nodig?

    Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

    Ontvang onze nieuwsbrief

    Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.