• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Arbeidsrecht

  Arbeidsrecht

  Als ondernemer heb je automatisch te maken met het arbeidsrecht, of je nu 5, 50 of 500 mensen in je organisatie hebt werken. Wij adviseren bedrijven over alle aspecten van het arbeidsrecht, waaronder een goede arbeidsovereenkomst, een evenwichtige vertrekregeling, een werknemersgeschil en medezeggenschap.

  De arbeidsovereenkomst

  De basis voor een goede samenwerking wordt gelegd in de arbeidsovereenkomst. De keuzes die je maakt aan het begin van de relatie werken het gehele dienstverband door en hebben zelfs invloed op de manier waarop je later weer afscheid neemt van elkaar. Het gaat daarbij niet alleen om de keuze tussen een arbeids- en een opdrachtovereenkomst, maar ook over het beschermen van intellectuele eigendom en concurrentiegevoelige informatie. Wij stemmen de overeenkomst af op de business van de ondernemer en gebruiken daarbij normale mensentaal.

  Wist je dat je duurzaam gedrag en maatschappelijke betrokkenheid kunt stimuleren door middel van de arbeidsovereenkomst? Bij De Roos gebruiken wij bijvoorbeeld de Groene Arbeidsovereenkomst: extra vakantiedagen voor wie met de trein reist in plaats van met het vliegtuig, een hogere kilometervergoeding bij emissiearm forenzen, of een dag vrij voor vrijwilligerswerk of het bijwonen van een demonstratie. Zo groeit de impact van jouw organisatie automatisch met iedere nieuwe werknemer die je aanneemt.

  Behoud van talent

  Op een krappe arbeidsmarkt bestaat veel concurrentie om talent en het is al lange tijd niet meer vanzelfsprekend dat een werknemer zijn leven lang bij hetzelfde bedrijf blijft werken. Talent behouden doe je in de eerste plaats door een stimulerende werkomgeving en concurrerende arbeidsvoorwaarden te bieden. Of het nu gaat om bonusvoorwaarden, flexibele werktijden of werknemersparticipatie, wij stellen samen met de ondernemer een arbeidsvoorwaardenpakket op waarmee je de concurrentieslag op de arbeidsmarkt kunt winnen.

  Bescherming van bedrijfsbelangen

  Als ondernemer wil je niet dat jouw goede ideeën bij je concurrenten belanden. Daarom is van belang dat de binnen je onderneming ontwikkelde know-how, strategieën en methoden goed worden beschermd. Dat doe je door goede afspraken te maken in de arbeidsovereenkomst en opnieuw bij het vertrek van de werknemer. Wij zijn specialisten op het gebied van het opstellen en – desnoods bij de rechter – afdwingen van het concurrentie- en relatiebeding, het geheimhoudingsbeding en de intellectueel eigendomclausule.

  Werknemersgeschillen

  Soms lopen zaken anders dan van tevoren verwacht. Een geschil met een werknemer over beloning, functioneren of een concurrentiebeding kost tijd en energie, en leidt je aandacht af van ondernemen. Ook voor het individu kan een arbeidsgeschil ingrijpend zijn. Wij adviseren over de rechtspositie van de cliënt en stemmen samen een strategie af. Bij voorkeur leidt dit tot een voor alle partijen bevredigende oplossing. Zo niet, dan verdedigen wij de belangen van de cliënt bij de rechter.

  Arbeidsrecht in transacties

  Het arbeidsrecht speelt een belangrijke rol bij fusies en overnames. Wij hebben ruime ervaring met arbeidsrechtelijke due diligence, overgang van onderneming, en medezeggenschap. Onze arbeidsrechtadvocaten werken bij een transactie naadloos samen met het ondernemingsrechtteam en andere expertises.

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.