• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Ondernemingsrecht

  Ondernemingsrecht

  Onder het ondernemingsrecht vallen veel aspecten van het recht waar ondernemingen (BV’s, NV’s en coöperaties) mee te maken hebben. De advocaten ondernemingsrecht zijn opgeleid bij kantoren waar ze aan veel (internationale) transacties, fusies en overnames werkten. Zij houden zich onder meer bezig met:

  • Het begeleiden van investeringsrondes (voor ondernemer of investeerder)
  • Het opzetten van werknemersparticipatieregelingen om talentvolle medewerkers te helpen aantrekken en behouden
  • Oprichtingen
  • Samenwerkingen
  • Bedrijfsstructureringen

  Werknemersparticipatie

  Toegang tot en behoud van talent is een continue zorg van onze cliënten. Wij begrijpen dat zij steeds een juiste employee value proposition moeten bieden. Daarom bieden wij maatwerk participatie regelingen. Zo kunnen onze cliënten er gerust op zijn dat key employees bij hun organisatie betrokken raken en blijven. Wij hebben ruime ervaring met certificering, stemrechtloze aandelen, stock options, stock appreciation rights, bonus regelingen en meer.

  Fusie & Overname

  Onze cliënten blinken uit door hun ambities en groeivermogen. Wij assisteren hen door die groei in goede banen te leiden. Door geen losse eindjes achter te laten. Zo verzekeren we hen dat de waarde van hun organisatie groeit. We hebben buy-ins, buy-outs en exits begeleid. We begeleiden fusies en overnames en we zien erop toe dat die slagen. We zijn dealmakers en daar zijn we trots op.

  Financiering

  Toegang tot het juiste soort kapitaal is essentieel voor iedere organisatie. Wij kennen de financieringsbehoeften van onze cliënten. We adviseren over de wijze waarop zij financiering aantrekken. Wij assisteren met de beoordeling van de financieringspartner. En wij zien erop toe dat de voorwaarden juist worden vastgelegd. Zo hebben we ruime ervaring opgedaan met convertible notes, seed capital, friends & family rounds, groei- en durfkapitaal, crowdfunding, kredietovereenkomsten, bankfinancieringen en meer.

  Structurering

  Onze cliënten houden niet van overbodige memo’s of onnodig complexe structuren. Wij weten dat aan iedere levensfase van een organisatie een optimale structuur gekoppeld is. Fiscale overwegingen, buitenlandse expansie en financiële rapportageverplichtingen spelen daarbij een rol. We hebben onze cliënten geholpen bij (IP) holding structuren, verhangingen van vennootschappen, omzettingen van personenvennootschappen, fiscale eenheden en meer.

  Investeringen

  Wij treden op voor investeringsmaatschappijen en kennen het investeerderslandschap. Doordat we de belangen en verwachtingen van zowel geldverstrekker als onderneming kennen, kunnen we onze cliënten begeleiden naar succesvolle investeringen. Vaak voor meerdere investeringsrondes. We spreken de taal van Silicon Valley, maar behouden oog voor de lokale gewoontes.

  Oprichting & Samenwerking

  Wij adviseren al in het vroegste stadium over de samenwerkingsvorm die het beste bij onze cliënten past. Wij doorgronden eerst een bedrijfsmodel, de relevante markt en de persoonlijkheden binnen de organisatie. Daarna volgt onze juridische expertise, en leggen we samenwerkingen vast. En ook na oprichting blijven we begeleiden: zo hebben we talloze organisaties geholpen bij aandeelhoudersovereenkomsten, joint venture agreements, en participaties. In binnen- en buitenland.

  Commerciële contracten

  Wij stellen contracten op voor cliënten voor hun samenwerking met leveranciers, developers, service providers, afnemers en gebruikers. De contracten gericht op tech en online zijn onze favoriet. Zoals de Service Level Agreement (SLA) en User Agreements. Geen standaard teksten, maar specifieke afspraken die recht doen aan de situatie.

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.