• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Over ons

  De Roos Advocaten startte in 2011 als advocatenkantoor gericht op innovators: organisaties in de tech, online en creatieve sectoren. Onze cultuur sluit aan bij de cultuur van onze cliënten. Snel, ambitieus en creatief. Zonder gewichtig te doen. Onze advocaten zijn makkelijk benaderbaar, transparant en begrijpen de business. Juridische grondigheid staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn op ons best als de regels (nog) niet zijn bijgewerkt aan de maatschappelijke realiteit. Dat is waar onze scherpe analyses, begrijpelijke taal en kennis van de markt de resultaten boeken die onze cliënten zoeken.

  Innovatie

  Het recht is volop in verandering. Robotisering, legal tech start-ups en andere verwachtingen van cliënten en werknemers veranderen onze sector. Wij spelen in op deze trends, op de toekomst; automatisering, visualisering en een open bedrijfscultuur. Legal Design is een van onze expertises. Naast een advocatenkantoor zijn we ook een incubator. Uit initiatieven van onze collega’s zijn twee bedrijven gestart die nu zelfstandig opereren: Patroon Legal Design en Sharesquare. We streven ernaar aan de wieg te staan van nog meer juridische innovatie. Lees meer over Legal Design..

  Modern management

  We richten ons bedrijf in volgens de participatieve management theorieën, voornamelijk van Ricardo Semler en Frederic Laloux. De Roos Advocaten is een transparante organisatie. Elke medewerker weet wat de omzet en de kosten zijn en heeft inspraak op waar het geld aan uitgegeven wordt. We zijn ook een organisatie waar ruimte is voor ideeën en talenten van elke medewerker: hoe oud je ook bent, hoe lang je ook bij ons werkt, als je een goed idee hebt, dan gaan we dat uitvoeren. Geen in steen gebeitelde rollen of strenge hiërarchie dus, maar zelfsturende teams en ruimte voor ieders talent. Dit maakt de advocaten blij, alert en gemotiveerd om hun cliënten de volle aandacht en de beste service te geven.

  Duurzaam en sociaal

  Naast, of in combinatie met, ons werk als advocaten, zetten we ons graag in voor de maatschappij. We willen een positieve invloed hebben op onze omgeving. Daarom planten we per declarabel uur een boom, helpen we organisaties die zich inzetten voor een gelijkere of schonere wereld pro bono, reizen en consumeren we heel bewust en hebben we werkervaringsplekken voor statushouders. Lees er hier meer over..

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.