• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Duurzaam en sociaal

  Wij dragen graag ons steentje bij aan een socialere en gezondere wereld. Op dat vlak is ontzettend veel te doen en we zijn continu aan het kijken hoe we onze inzet groter of beter kunnen maken. Op dit moment doen we onder meer het volgende:

  Juridisch advies

  We steunen organisaties die zich inzetten voor een duurzamere, gelijkere wereld waar mensen op een prettige manier kunnen leven en kunnen groeien in hun mogelijkheden. Onze steun bestaat uit pro bono werk voor stichtingen gericht op het milieu (o.a. The Plastic Soup Foundation en Milieudefensie) gelijke kansen (Artsen zonder Grenzen en Corporate Queer) op onderwijs en cultuur (Vincent Mock, Hack your Future en de Universiteit van Nederland). Ook adviseren we for profit organisaties die zich richten op een duurzamere en gelijkere wereld. Afhankelijk van de situatie waar het startende bedrijf zich in bevindt, adviseren we pro bono of voor een gereduceerd tarief.

  Bomen planten

  Om een bijdrage te leveren in de strijd tegen klimaatverandering planten wij één boom per uur dat wij factureren. Deze bomen worden door Eden Reforestation Projects geplant in Haïti, Indonesië, Kenia, Madagaskar, Mozambique en Nepal.

  Ontbossing is namelijk een wereldwijd probleem en die bomen hebben we juist hard nodig voor de opvang van CO2. Verder zijn bossen van groot belang voor de leefomgeving voor dieren, zorgen ze voor schoon (drink)water, gaan ze erosie en overstromingen tegen en zorgen ze dat de bodem wordt aangevuld met voedingsstoffen voor landbouw. Allemaal erg belangrijk dus. Des te erger het feit dat er ergens op de wereld iedere twee seconde een voetbalveld aan bos verdwijnt.

  Hiervoor werken wij samen met Eden Reforestation Projects. Eden Projects neemt lokale bewoners uit de door ontbossing, arme, getroffen regio’s in dienst en maakt hen vertegenwoordigers van het bosherstel. Door deze ‘employ to plant’ methode krijgen zij niet alleen de kans om uit armoede te komen, ook zorgt het ervoor dat zij opgeleid worden in het planten van bomen en het belang van het bos voor de omgeving. Los van de positieve impact op het milieu zorgt deze methode dus ook voor positieve impact op sociaal-economisch gebied. De ambitie van Eden Projects is om binnen 5 jaar te groeien naar het planten van 500 miljoen bomen per jaar.

  Werkervaringsplaatsen voor statushouders

  Verschillende statushouders deden bij ons werkervaring op. Met werkervaring op je CV en een referentie op zak zijn de kansen op een nieuwe baan in Nederland een stuk groter. We helpen graag bij die eerste stap op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het liefst houden we deze statushouders ook lange termijn bij ons op de werkvloer, zorgen we voor een goede (juridische) opleiding en groei in een rol. Het is duidelijk een win-win situatie; werkervaring, inkomen en professionele groei voor de een en de kracht van diverse inzichten en ervaringen die het kantoor weer versterken. We vinden deze groep onder anderen via de Gemeente Amsterdam (statushouders met een juridische achtergrond), Welcomeapp en Account Your Future. We delen graag onze ervaringen, neem hierover contact op met Joni.

  Bewust consumeren en reizen

  Alles wat we inkopen doen we bewust en met oog voor mens, milieu en lokale ondernemers. Een aantal voorbeelden: onze thee is van Frank About Tea, relatiegeschenken kopen we bij Project Cece, ShopLikeYouGiveADamn, O My Bag, Studio Jux of restaurants in Amsterdam-Noord en ons wc-papier kopen we bij The Crappy Planet.

  Verder hebben we samen besloten geen vlees te eten op kantoor, vliegen we voor werk in principe niet en geven we fietsvergoedingen (waarom wel de reiskosten voor een auto vergoeden maar niet die voor een fiets?).

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.