• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Terug naar overzicht

  Danny Hoekzema

  Danny Hoekzema heeft in 2016 zijn master Law & Technology (Universiteit van Tilburg) afgerond met een onderzoek naar de regulering van zelfrijdende auto’s. Direct hierna startte hij een traineeship bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Nederlandse Ambassade in Frankrijk. Vanuit deze laatste functie was hij onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van Nederlands-Franse samenwerking op het gebied van Smart & Green mobility. Tijdens het traineeship stond Privacyrecht en de regulering van innovatieve technologieën centraal. Danny spreekt vloeiend Frans.

  Omdat hij de samenwerking met-, en het juridisch/strategisch adviseren van het bedrijfsleven het leukst vond, besloot Danny de overstap naar de advocatuur te maken.

  Bij De Roos Advocaten focust Danny zich op de rechtsgebieden Privacyrecht en Ondernemingsrecht. Daarnaast heeft Danny een focus op de Smart Mobility sector. Danny adviseerde o.a. over het monitoren van rijgedrag door verzekeraars. Daarnaast adviseert Danny regelmatig over het verwerken van persoonsgegevens bij car-sharing en andere Mobility as a Service (MaaS) diensten. Danny heeft goed contact met brancheverenigingen DOET! en AutomotiveNL. Zijn blogs worden onder andere gepubliceerd bij Sprout en in de nieuwsbrief van Vereniging DOET!.

  Danny won de Gouden Zandloper voor ‘Young Talent 2020′.

  Recente publicaties van Danny:

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.