• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Terug naar overzicht

  Danny Hoekzema

  Danny Hoekzema is advocaat privacyrecht. Hij adviseert organisaties over een breed scala aan privacywetgeving, waaronder privacy programma’s, datalekken en contacten met privacyautoriteiten (zoals de Autoriteit Persoonsgegevens). Daarnaast staat Danny regelmatig organisaties bij in ad-hoc privacyvraagstukken, zoals het beantwoorden van inzageverzoeken van betrokkenen en het voldoen aan gegevensvorderingen van opsporingsinstanties.

  Vanuit eerdere werkervaring bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Danny specifieke kennis van de mobiliteitssector. Binnen dit kader adviseert Danny regelmatig ondernemingen actief in de laadmarkt (CPO’s en eMSP’s) en onderhoudt hij contacten met relevante brancheverenigingen (zoals de Dutch Organisation for Electric Transport) en start-up programma’s (zoals Mobility Lab). Daarnaast adviseert Danny over de verplichtingen van publieke overheden op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Danny spreekt en schrijft regelmatig over deze onderwerpen. Hij schreef onder andere over:

  Voordat Danny bij De Roos startte werkte hij bij diverse Ministeries en de Nederlandse Ambassade in Frankrijk. Danny spreekt vloeiend Frans. Daarnaast is Danny lid van de Vereniging Privacy Recht, Nederlandse Vereniging voor AI recht en bestuurslid van de vereniging Jonge Privacy Advocaten Nederland.

  Danny won de Gouden Zandloper voor ‘Young Talent 2020′.

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.