• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Terug naar overzicht

  Eva Kempenaar

  Eva Kempenaar is advocaat financieel recht en ondernemingsrecht. Voordat zij bij De Roos Advocaten aan de slag ging, was Eva werkzaam als advocaat bij Loyens & Loeff, waar zij zich vijf jaar specialiseerde in het financieel recht en ondernemingsrecht.

  Eva adviseert en procedeert over financiële toezichtwetgeving en heeft ruime ervaring als adviseur van verschillende financiële ondernemingen (waaronder banken, betaalinstellingen, beheerders van (venture capital) fondsen en beleggingsondernemingen) op het gebied van markttoegang, vergunningaanvragen en toetsingstrajecten, governance, compliance en anti-witwasregelgeving (Wwft en sanctiewet). Ook heeft Eva waardevolle in-house ervaring opgedaan tijdens een detachering als legal counsel bij ABN AMRO, waar zij zich voornamelijk bezighield met advisering en procedures omtrent het aanbieden, adviseren en bemiddelen van (consumptief en hypothecair) krediet.

  Naast haar enthousiasme over creatieve (online) bedrijven heeft Eva een bijzondere interesse in de FinTech sector en denkt zij graag mee met crypto en blockchain partijen of over crowdfunding en nieuwe betaal- en beleggingsmethodes.

  Voor de Country Comparative Guide van The Legal 500 schreef Eva de bijdragen over de wet- en regelgeving rond FinTech en Blockchain in Nederland.

  Legal 500 financial law

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.