• Expertise
 • Over ons
 • Team
 • Cliënten
 • Contact
 • Terug naar overzicht

  Willem Röell

  Willem Röell is gespecialiseerd in het financieel recht. Hij adviseert financiële ondernemingen over een breed scala aan financiële toezichtwetgeving, waaronder vergunningen, gedragstoezicht, en de regulatoire aspecten van fusies en overnames.

  Willem wordt enthousiast van het assisteren van cliënten bij de introductie van innovatieve technologieën en businessmodellen in de financiële sector. Denk hierbij aan markttoegang, governance, outsourcing en communicatie met toezichthouders. Bijvoorbeeld met betrekking tot nieuwe betaaloplossingen, initial coin offerings, distributed ledger oplossingen, robo-advies en artificiële intelligentie.

  Willem spreekt en publiceert regelmatig over deze onderwerpen. Hij is auteur van de Nederlandse hoofdstukken in:

  Willem publiceerde ook over de uitgifte van tokeneffecten via ICO’s en over de vereisten voor artificial intelligence toepassingen in de financiële sector.

  Voordat Willem aan de slag ging bij De Roos, werkte hij als senior advocaat op de afdeling Financial Markets Regulation van De Brauw Blackstone Westbroek.

  Willem is lid van de Vereniging voor Financieel Recht, lid van de redactie van het tijdschrift Financieel Recht in de Praktijk en vaste medewerker van het Tijdschrift voor Financieel Recht.

  Hulp nodig?

  Onze gespecialiseerde advocaten zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Heeft u een juridische kwestie waar u vertrouwelijk advies over wilt inwinnen? Aarzel niet om met ons contact te zoeken.

  Ontvang onze nieuwsbrief

   Wij gebruiken jouw emailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief. Niet voor andere doeleinden. Wil je meer weten? Zie hier onze Privacy Policy.